Profiel nr. 103349

E-commerce platform B2B en B2C

26/07/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

E-commerce

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze Nederlandstalige website is inmiddels 12 jaar online en heeft een betrouwbare reputatie. De eigenaar wenst de website over te dragen aan een sterke grotere professionele partij die de website verder kan ontwikkelen en de hieruit voortvloeiende aanvragen, offertes, opvolging en administratie aankan. Zeer geschikt voor intergreren met webshops en andere diensten. Er is nog veel uitbreiding en verbetering mogelijk.


Activiteiten van het bedrijf

Een online platform met relevante content voor zzp-ers en mensen die zzp-ers inschakelen. Verdienmodellen zijn branded content, affiliate inkomsten en abonnementsinkomsten.


Onderscheidend vermogen

De site heeft per maand tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers, zonder reclame te maken. De verwachting is dat het bezoekersaantal alleen maar zal groeien. Belangrijke component van de site is de zeer uitgebreide wederzijdse contact generering tussen zzp-ers en opdrachtgevers. De eigenaar ontvangt veel aanvragen van externe bedrijven voor samenwerking, betaalde content en andere mogelijkheden. Er wordt nog steeds iedere dag aan de site gewerkt.


Overig

Dit platform staat te koop in verband met: het platform is toe aan de volgende groeifase met nieuwe verdienmodellen en dat vergt een andere ondernemer of onderneming.

Het bedrijf kent twee groeistrategieën:
- Het verhogen van de traffic door de duizenden pagina's en tools te distribueren via de sociale media
- Introduceren van nieuwe verdienmodellen (financiële producten, zakelijke diensten) in eigen beheer of via affiliate platforms

De website werkt met php en MySQL, voldoet aan de nieuwste eisen zoals cookie wetgeving en is geoptimaliseerd voor SEO.

Men maakt sinds 2 jaar bescheiden gebruik van affiliate marketing, bijv. verzekeringen, opdrachten, boekhoudprogramma's. Hiervoor is nooit echt een verdienmodel toegepast.

Een strategische koper die een of meerdere webshops of andere diensten zal integreren/koppelen met de website kan veel extra omzet genereren.

De vraagprijs is momenteel niet in verhouding tot de omzet. Het heeft geen zin om alleen te reageren op basis van de huidige omzet.