Profile number 104964

Innovatieve adembescherming met een lange historie

14/07/2022 Date added

Located in

The Netherlands

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Engineering

Type of company

Other

Legal entity

Foreign legal entity

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het betreft een bedrijf wat zich al meer dan 100 jaar bezig houdt met ontwikkeling en productie van innovatieve persoonlijke adembeschermingsmiddelen voor professionele doeleinden in Nederland. In 2002 is dit bedrijf verkocht, maar enkele jaren geleden heeft de oud eigenaar besloten om opnieuw innovatieve adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen voor dezelfde markt en deze zijn inmiddels een aantal jaren met succes op de markt.  

De huidige eigenaar is op een leeftijd gekomen waarbij het verstandig is om het bedrijf over te dragen aan een nieuwe eigenaar die met jeugdig elan de zaak kan voortzetten en vooral kan uitbreiden. Het bedrijf heeft geen personeel in dienst; alles is uitbesteed. Eveneens is er geen pand in eigendom, alles is gehuurd. Het ligt voor de hand om daarom een activa passiva transactie voor te stellen aan de potentiele koper. 


Company activities

Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, in Nederland produceren en distribueren van innovatieve motor-ondersteunende adembeschermingsmiddelen voor veelal zware omstandigheden. Het betreft dus beslist geen wegwerp artikelen. Het produceren, resp. assembleren wordt op een sociale wijze gerealiseerd door de samenwerking met een bedrijf dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een wat grotere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. De producten vinden hun afzet in de industrie, chemie en farmacie, landbouw, maar ook in enkele particuliere sectoren. De verkoop vindt plaats via een dealernet in binnen- en buitenland, en via de eigen webshop. 


Unique selling points

Het onderscheidend vermogen van dit bedrijf, resp. van de producten zijn:

  • Geheel ontwikkeld, en geproduceerd en gedistribueerd in Nederland
  • Logistiek, productie, magazijnbeheer en verkoop binnendienst is op een sociale wijze uitbesteed aan een bedrijf in Nederland met werknemers die een wat grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt
  • De producten zijn onderscheidend van de concurrentie door een veel beter gebruiksgemak, hogere acceptatiegraad, en een lagere prijs
  • Op dit moment is de opbrengst laag vanwege het gebrek aan actieve verkoopactiviteiten. Er is overigens geen sprake van verlies, maar de verkoopcijfers dienen simpelweg veel hoger te worden, en hiervoor zijn voldoende kansen op de markt aanwezig door het bezoeken van prospect

Other

De kansen liggen met name op het gebied van actieve verkoop in binnen-en buitenland, d.w.z. het bezoeken van potentiële klanten, dealers, distributeurs etc. De producten laten zich het beste verkopen door daadwerkelijk uitproberen en testen door potentiele gebruikers resp. wederverkopers. Op dat gebied schiet het huidige bedrijf tekort.

De huidige eigenaar heeft veel kennis en ervaring opgedaan en is zeker bereid om na de transactie zijn expertise ter beschikking te stellen, met name op het gebied van productontwikkeling. 

De producten zijn gereed en bewezen goed, de koper kan met name op het commerciële vlak nog heel veel toevoegen.

De producten zijn interessant voor een bedrijf wat actief is op het gebied van technische gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen etc. 


Photos
Innovatieve adembescherming met een lange historie
Region
The Netherlands
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
To be agreed