Profile number 104936

Groothandel in baby- en kinderkamer decoratie

23/01/2023 Date added

Located in

General information

Sector

Wholesale

Type of company

Legal entity

Foreign legal entity

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De groothandel is in de jaren tachtig opgericht en heeft een bekende naam binnen de branche en behoort tot de top drie van aanbieders van dit nicheproduct. De huidige ondernemer bezit de onderneming sinds 2015. De afgelopen jaren is het assortiment van de onderneming teruggebracht tot de kern om vanuit deze basis weer verder te groeien. Er is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de webshop; deze is geheel up-to-date, meertalig en het is eenvoudig om nieuwe sites/shopnamen te koppelen aan het systeem.

 


Company activities

De onderneming verkoopt baby- en kinderkamerdecoratie van hout aan B2B klanten binnen geheel Europa, maar heeft een focus op Nederland. Afnemers zijn zowel fysieke winkels als ook webshops. De omzet bedraagt ongeveer € 50.000 met een brutomarge van gemiddeld 40%. Er is de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe producten. De afname hiervan zit nog in de beginfase, maar is groeiend. 


Unique selling points

De onderneming verkoopt haar producten onder haar eigen merknaam. Het assortiment kent een repeterend karakter waardoor klanten regelmatig bijbestellen. De onderneming levert altijd direct uit voorraad. Productie van de artikelen vindt plaats in China via een langdurige relatie.


Other

De onderneming is niet locatie gebonden en kan daarom eenvoudig worden verplaatst. In eerste instantie wordt de voorraad tezamen met de bedrijfsnaam, klantenportefeuille, website/shop/systeem aangeboden. Indien gewenst kan ook de inventaris worden overgenomen.

Gezien het efficiënte bedrijfsproces is er geen personeel wat moet worden overgenomen.

De onderneming wordt verkocht omdat de ondernemer zich verder wil gaan richten op andere bedrijfsactiviteiten.

De ideale kandidaat koper heeft al een webshop / groothandel in baby artikelen c.q. speelgoed en zoekt uitbreiding van haar actviteiten. Het aanwezige klantenbestand kan ook bijdragen aan de groei van de andere activiteiten van de kandidaat koper, mits deze binnen dezelfde branche actief is.


Groothandel in baby- en kinderkamer decoratie
Region
Sector
Wholesale
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.