Profile number 101165

Snel groeiend detacheringsbureau voor zorgpersoneel

25/02/2021 Date added

Located in

Belgium

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Service industry

Type of company

Temp labour

Legal entity

Foreign legal entity

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

> 50

Type of buyer

Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Asking price

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Earnings before taxes

€ 500.000 - € 1.000.000


Company history/background

Snel groeiend detacheringsbureau gericht op de groeiende vraag naar zorgpersoneel. 

De prioriteit van de ligt bij het detacheren van hooggekwalificeerde zorgprofessionals. De sterke medische achtergrond in de recruitment en de accountmanagement afdeling zorgt ervoor dat er met hun inzicht en expertise een perfecte match tussen instelling en kandidaat verwezenlijkt wordt. 

De omzetgroei is gemiddeld 32% geweest in 2015-2019. 

We zoeken een investeerder(s) gericht op de financiering van een strategische overname met interessante synergiekansen met de organisatie van de kopers. We bieden een participatie aan een investeerder voor een investering van 1 tot 1,5 miljoen euro.


Company activities

De onderneming is een detacheringsbureau gespecialiseerd in de zorg sector. De Focus ligt op zorgprofessionals werkzaam in ziekenhuizen en klinieken. 

De huidige omzet bedraagt circa 4,5 miljoen EURO bij een EBITDA van 0,6 miljoen en circa 60 FTE. De omzet zal groeien door autonome groei en door zorgprofessionals uit EU landen met een hoge werkeloosheid de kans te bieden om in Nederland te gaan werken. Naar verwachting groeit de onderneming in 5 jaar naar een omzet van 9 tot 14 miljoen euro met een EBITDA van circa 14%. 


Unique selling points

Het personeel in de zorg is een schaars goed en het tekort aan zorgpersoneel zal de komende jaren verder oplopen naar een verwacht tekort van 80.000 tot 120.000 verpleegkundigen in 2022. 

De onderneming bezit een stevige positie bij ziekenhuizen en klinieken omdat de onderneming beschikt over goed gekwalificeerd en gemotiveerd personeel. 

Zorginstellingen staan onder grote druk door het tekort. De vraag naar zorg groeit snel door de toenemende vergrijzing terwijl door de vergrijzing veel personeel met pensioen gaat. Veel werknemers in de zorg geven de voorkeur aan detachering om bij verschillende organisaties te gaan werken tegen aantrekkelijker voorwaarden. De vraag naar buitenlandse kenniswerkers in de zorg is groeiende door de grote tekorten. Door de grote werkdruk zoekt zorgpersoneel naar betere arbeidsvoorwaarden werk/privé balans te verbeteren. 

In een markt met schaarste zal de onderneming snel kunnen groeien door het internationale netwerk van recruiters.  


Other

Het management team bestaat uit 3 ervaren ondernemers/managers met uitgebreide leiderschapservaring in de detachering, de recruitment, de zorg en de farmaceutische industrie. Een kernlid van de huidige directie blijft voor de onderneming werken na de overname waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd aangevuld met nieuw elan.  

Investeerder gevraagd:

Een investeerder en/of financier voor de financieringsbehoefte van 0,5 tot 1,5 miljoen EURO afhankelijk van de financieringsstructuur.  

De overige financieringsbehoefte zal gedekt worden middels een banklening, een vendor loan en een earn-out regeling. We lichten dit graag toe. 


Snel groeiend detacheringsbureau voor zorgpersoneel
Region
Belgium
Sector
Service industry
Type
For sale
Turnover
2.500.000 - 5.000.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.