Profile number 68336

Technisch productiebedrijf zoekt (Commerciële) MBI-Kandidaat

17/06/2019 Date added

Located in

Belgium

General information

Sector

Engineering

Type of company

Mechanical engineering

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

To be determined

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

Confidential


Company history/background

De onderneming, gevestigd in het noorden van België, is actief in de reinigingssector van verharde ondergronden (buiten), gespecialiseerd in de fabricage van machines en diverse (gepatenteerde) opzetborstels zowel voor Nederland/België als export naar de rest van West Europa. Het bedrijf heeft alle disciplines en capaciteit in huis voor het ontwerpen en bouwen van deze producten. Daarnaast beschikt de onderneming over een sterk groeiende orderportefeuille/ omzet met de daarbij behorende resultaten.


Unique selling points

De huidige DGA is op leeftijd en na jaren van inspanning is het bedrijf op een punt gekomen dat het bedrijf internationaal grote stappen kan gaan maken. Vanwege de sterke groei die ook door haar klanten steeds weer wordt bevestigd is er behoefte aan een bekwame MBI-kandidaat (sales, marketing en financieel). De uitrol van het dealernetwerk in Europa en daarmee gepaard gaande omzetgroei zal de focus van de MBI-kandidaat zijn, naast de groei van de omzet in de thuismarkt (Benelux). Verder zal de operationele verantwoordelijkheid ook bij de MBI-kandidaat liggen.


Other

De MBI kandidaat zal om te beginnen in loondienst treden. Op basis van nog nader te definiëren groeidoelstellingen, zullen er bonussen/opties toebedeeld worden. Deze opties kunnen uitgeoefend worden in ruil voor de (opgebouwde) bonussen. De MBI-kandidaat zal hiermee een X % aandelen in de vennootschap verkrijgen via de optie constructie, waardoor er dus geen eigen inbreng noodzakelijk is.


Technisch productiebedrijf zoekt (Commerciële) MBI-Kandidaat
Region
Belgium
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
To be agreed