Profiel nr. 104702

Groeiend monitoringsbedrijf gebouwprestaties

17/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Antwerpen

Ook interessant voor

  • Oost-Vlaanderen
  • West-Vlaanderen
  • Vlaams-Brabant
  • Limburg
  • Wallonië
  • Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf werd in 2017 opgericht met als doel om op een slimme manier het binnenklimaat en energiegebruik in gebouwen te optimaliseren, dit met behulp van draadloze sensoren om zo op zeer snelle wijze zicht te krijgen op de belangrijkste binnenklimaatparameters (temperatuur, CO2, Relatieve Vochtigheid, VOC’s) en de werking van de technische installaties (temperaturen en energieverbruik).

Naast het realiseren van adviesopdrachten heeft het bedrijf veel tijd geïnvesteerd om ruwe data om te zetten naar begrijpbare, real time informatie zodat gebouwgebruikers met behulp van een online dashboard in staat zijn om zelf inzicht krijgen in de prestaties van hun gebouwen. Deze aanpak wordt “Smartmonitoring” genoemd.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft de voorbije 5 jaar diensten geleverd aan een 40 tal klanten. De begin periode (2017-2019) werd voornamelijk ingevuld met consultancy opdrachten. 

Sinds 2020 ligt de focus op “smartmonitoring”: de combinatie van Lora sensoren en het “Energis” platform voor zowel tijdelijke als permanente monitoringsprojecten.


Onderscheidend vermogen

Het inzicht in zowel het binnenklimaat als het energieverbruik zijn van cruciaal belang in een duurzaam gebouwbeheer. Door gebruik te maken van draadloze sensoren kan een gebouw op zeer korte termijn (en zonder gebruik te maken van bestaande IT infrastructuren) online gebracht worden, het duurt bijvoorbeeld slechts 6 uur om een gebouw uit te rusten met 130 sensoren.


Overig

Momenteel leven we in een wereld van klimaatverandering, stijgende energiekosten en een verscherpte aandacht voor een gezond binnenklimaat. Om hier een antwoord op kunnen te geven, is een grote uitdaging, maar schept ook grote opportuniteiten.

Uit ervaring weet het bedrijf dat er een zeer groot potentieel schuilt voor optimalisatie in het bestaande patrimonium van zowel overheden als bedrijven. Een goed werkende technische installatie zal immers minder energie verbruiken en voor een beter binnenklimaat zorgen. Het is een kwestie van de juiste prestaties van het gebouw zichtbaar te maken, op te volgen en bij te sturen.

Met behulp van IOT is deze onderneming er in geslaagd om met de combinatie van de juiste sensoren en een performant online platform zowel het binnenklimaat (temp, RV, CO2, VOC) als het energieverbruik in kaart te brengen, automatisch te analyseren en te rapporteren. Dit stelt een gebouwgebruiker in staat om zonder verregaande technische kennis zijn gebouw op te volgen e


Afbeeldingen
Groeiend monitoringsbedrijf gebouwprestaties
Regio
Antwerpen
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000