Profiel nr. 102575

Kapitaalkrachtige partner gezocht voor vastgoed herontwikkeling naar kleinschalig zorgcomplex (Limburg, NL)

16/02/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Begin maart 2021 wordt een perceel met opstallen in Montfort (NL) gekocht. Het omvat ca. 1500 m2 grond met opstellen. Na sloop wordt een kleinschalig zorgcentrum gerealiseerd voor 12 wooneenheden en een gezinswoning. De exploitatie wordt voorzien door een zorgfranchisenemer. De herontwikkeling heeft de instemming van de gemeente. Het project is een fase gekomen dat voldoende zekerheid bestaat over het ontwikkelconcept en de realisatie van het project. Voor realisatie benodigen we nog ongeveer 2,5 jaar, waarvan maximaal 1 jaar voor bestemmingswijziging en 1,5 jaar voor bouwrealisatie.

De ontwikkelaar is masterfranchiser van een zorgorganisatie en ontwikkelt jaarlijks in Limburg twee zorgcomplexen van vergelijkbare aard. Dit is het tweede project. Elk project uitgevoerd binnen een daartoe speciaal opgerichte vennootschap. Beide ontwikkelaren zijn enig eigenaar van de kopende vennootschap. Beiden zijn zeer ruim ervaren ondernemers met vakbekwame en complementaire kennis op het gebied van vastgoed en financiering.


Activiteiten van het bedrijf

De koopovereenkomst is getekend. Een positief principebesluit van de gemeente is verstrekt. De eigendomsoverdracht is gesteld op begin maart. Architect en vooronderzoeken zijn geïnitieerd.

Financiering van de ontwikkeling vindt plaats in twee fasen. De tweede fase is de financiering van de koopsom en voorontwikkeling (architect, vooronderzoeken etc.). Vervolgens vindt in de derde fase de financiering plaats van herbouwkosten. De financieringsbehoefte in de 2e fase is 455.000 Euro. Het bouwdepot kan bancair gefinancierd worden.


Onderscheidend vermogen

De ontwikkel holding is bereid 50% van de aandelen te verkopen en daarmee 50% van de projectwinst indien m.b.v. de kapitaalkrachtige investeerder de aankoop kan worden gefinancierd. Een LTV van 75% is gebruikelijk. De rentevergoeding is gesteld op 10% per jaar. Exit bij oplevering van de bouw danwel eerder bij verkoop aan een eindbelegger.

Een informatiememorandum is beschikbaar.


Afbeeldingen
Kapitaalkrachtige partner gezocht voor vastgoed herontwikkeling naar kleinschalig zorgcomplex (Limburg, NL)
Regio
Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.