Profiel nr. 101125

Stijlvolle 'Concept store' en webshop voor dames

17/02/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Bodyfashion

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De vennootschap werd in maart 2018 opgericht door 2 vennoten. Bij de opstart was het concept een online webshop met lifestyle producten, fashion en interieur met  als doelgroep vrouwen. Half november 2018 is er een pop up store geopend tot eind december 2018. Met succes! In maart 2019 werd er dan beslist terug een fysieke winkel (conceptstore) te openen in een mooi oud fabriekspand. In november 2019 werd de opsplitsing gemaakt tussen de conceptstore en het merk van de sjaals. Zodoende werden dit twee duidelijke afzonderlijke commerciële identiteiten.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een online webshop in combinatie met een conceptstore.

De conceptstore is een belevingswinkel heel specifiek voor en door vrouwen. Het is een totaalbeleving met zowel modeaccessoires, fashion, deco, lifestyle producten, huidverzorgingsproducten, gifts, klein meubilair, potten en planten en een koffiecorner. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd of events.


Onderscheidend vermogen

We beschikken reeds op korte tijd over een  grote klantenportefeuille.  Na onderzoek constateren we ook dat onze klanten van overal komen wat dan ook het voordeel geeft dat we niet gebonden zijn aan onze huidige locatie. Deze conceptstore, of het concept, kan op elke locatie verder werken. Ook de betere klanten komen hier shoppen. Niet alleen de klanten zijn belangrijk ook het assortiment, de zorgvuldig geselecteerde merken en een goede relatie met leveranciers geven een meerwaarde aan de winkel. Een sterke groei van de omzet de komende jaren in het huidige concept is zeker mogelijk.


Overig

De ideale koper is bij voorkeur een persoon met oog voor mode en stijl in de dameswereld, iemand die droomt van een eigen zaak maar niet weet hoe dit op te starten. Iemand die een passie en oog heeft voor mooie dingen. Voor zo iemand is het ideaal te kunnen starten met een mooie klantenportefeuille en een groeiende omzet. Ook begeleiding bij de doorstart hoort erbij.


Stijlvolle 'Concept store' en webshop voor dames
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000