Profiel nr. 104936

Groothandel in baby- en kinderkamer decoratie

23/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De groothandel is in de jaren tachtig opgericht en heeft een bekende naam binnen de branche en behoort tot de top drie van aanbieders van dit nicheproduct. De huidige ondernemer bezit de onderneming sinds 2015. De afgelopen jaren is het assortiment van de onderneming teruggebracht tot de kern om vanuit deze basis weer verder te groeien. Er is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de webshop; deze is geheel up-to-date, meertalig en het is eenvoudig om nieuwe sites/shopnamen te koppelen aan het systeem.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming verkoopt baby- en kinderkamerdecoratie van hout aan B2B klanten binnen geheel Europa, maar heeft een focus op Nederland. Afnemers zijn zowel fysieke winkels als ook webshops. De omzet bedraagt ongeveer € 60.000 met een brutomarge van gemiddeld 40%. Er is de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe producten. De afname hiervan zit nog in de beginfase, maar is groeiend. 


Onderscheidend vermogen

De onderneming verkoopt haar producten onder haar eigen merknaam. Het assortiment kent een repeterend karakter waardoor klanten regelmatig bijbestellen. De onderneming levert altijd direct uit voorraad. Productie van de artikelen vindt plaats in China via een langdurige relatie.


Overig

De onderneming is niet locatie gebonden en kan daarom eenvoudig worden verplaatst. In eerste instantie wordt de voorraad tezamen met de bedrijfsnaam, klantenportefeuille, website/shop/systeem aangeboden. Indien gewenst kan ook de inventaris worden overgenomen.

Gezien het efficiënte bedrijfsproces is er geen personeel wat moet worden overgenomen.

De onderneming wordt verkocht omdat de ondernemer zich verder wil gaan richten op andere bedrijfsactiviteiten.